Synnyin vuonna 1978 Kuopiossa ja musiikki on aina ollut luonteva osa elämää. Aloitin musiikkiharrastuksen kun pyrin ja pääsin ala-asteella musiikkiluokalle. 9-vuotiaana aloitin huilunsoiton, jonka soittamista jatkan edelleen. Suoritin Kuopion konservatoriossa musiikkiopiston päättötodistukseen vaadittavat opinnot, joiden jälkeen tavoitteellinen harrastaminen huilun osalta jäi laulamisen jalkoihin.

Aloitin laulamisen Kuopion musiikkilukiossa ryhmälaulutunneilla. Samalla aloitin keikkailun bändin kanssa häissä ja erilaisissa juhlissa. Baareihin emme vielä päässeet, joten ne keikat alkoivat vasta myöhemmin. Lukion jälkeen kävin Savonlinnan kristillisen opiston musiikkilinjan, missä halusin täydentää jatko-opintoihin tarvittavia teoriaopintoja. Parasta antia vuodessa oli kuitenkin bänditunnit, bänditreenit ja keikat, missä opin muusikkouteen vaadittavia taitoja.

Pääsin Kuopion konservatorioon ammattiopintoihin vuonna 1998. Samalla aloitin laulupedagogiikkaopinnot ja seuraavana vuonna sain ensimmäisen virallisen työpaikkani Savonlinnan kristillisen opiston laulunopettajana. Palaaminen edelliseen opinahjoon opettajana oli kouluttavaa sekä teknisesti, että henkisesti. Olin 19 ja suurin osa oppilaista oli samanikäisiä tai vanhempia. Opetin opistossa kolme vuotta, kunnes pääsin Helsinkiin Ammattikorkeakoulu Stadiaan (nyk. Metropolia) ja matkustaminen Savonlinnaan ei ollut enää vaihtoehto.

Helsingissä opiskelin Ammattikorkeakoulussa vuodet 2002-2007. Opetin samalla sekä yksityisesti, että sivutoimisesti ja sijaistamalla erilaisissa musiikkikouluissa ja opistoissa (mm. Vaskivuoren lukio, Musiikkikoulu Groove, kansalaisopisto Toimela, Pop & Jazz konservatorio ja Ammattikorkeakoulu Stadia ja pääkaupunkiseudun musiikkiopistot).

Opintojen jälkeen kaipasin kuitenkin omaan lauluuni lisäoppia, joten hetken etsiskeltyäni päädyin Complete Vocal Technique- esittelykurssille vuonna 2008. Kokemus vakuutti ja osallistuin myös 1- vuoden kurssille. Tällä kurssilla opin äänestäni ja myös opettamisesta niin paljon, että päätin opiskella valtuutetuksi CVT- opettajaksi. Valmistuin Kööpenhaminasta Complete Vocal Institutesta vuonna 2012. Tämän jälkeen olen päivittänyt tietojani CVT:sta käymällä instituutin järjestämissä päivityksissä.

Toimin tällä hetkellä myös Suomen Complete Vocal Technique-opettajat ry:n puheenjohtajana. Lisätietoa yhdistyksestä, sen toiminnasta ja listan valtuutetuista opettajista löydät täältä: http://www.completevocaltechnique.fi/

Pidän tärkeänä päivittää omaa tietouttaan ja ottaa laulamisesta selvää mahdollisimman monipuolisesti. Vuoden 2016 keväällä tutustuin Estill- metodiin käymällä Level 1 ja 2- kurssit, lisäksi olen tutustunut mm. Alexander-tekniikkaan ja BipTM Voice Trainingiin.